Pachet revizie ( verificare , curatare , igienizare si completare cu freon ) = 400 lei

Reparatii, Igienizare , Revizie , Instalare - Montaj - Toate intr-un singur loc - 0769191361
Aveti nevoie de reparatii Aer Conditionat? 0769191361

Cum alegem un aer conditionat?

Freonul este toxic pentru om ?
Freonul este toxic pentru om ?
februarie 22, 2017
Cum prelungim viata unui aer conditionat?
Cum prelungim viata unui aer conditionat?
februarie 24, 2017

Cum alegem un aer conditionat?

Cum alegem un aer conditionat?

Cum alegem un aer conditionat?

In primul rand un aer conditionat ar trebui sa il alegem dupa cerintele noastre proprii. Prin urmare pentru cum alegem un aer conditionat trebuie sa luam in calcul mai multi factori cum ar fi :

Marca de aer conditionat dorita si calitatea lor

Din experienta proprie aparatele de aer conditionat se impart in 2 categorii: cele profesionale si cele neprofesionale(basic). Cele profesionale le vom gasi la preturi pe masura dar cu o durata de viata mult mai mare decat cele neprofesionale (ele pot ajuge sa coste undeva peste 2000 lei) . Aparatele de clima profesionale se monteaza in general in spatii de birouri unde  va functiona mai mult decat intr-o locuinta. Se mai monteaza in camerele de servere sau in spatiile de depozitare ( depozite de flori, depozite de legume, etc…).

Aparatele neprofesionale sunt cele pe care le gasim in supermarket-uri sau pe site-urile de pe internet (magazine on-line).Aceste aparate sunt aproape la fel , au aproape aceleasi functii, difera doar calitatea materialelor din care sunt confectionate. Un aparat basic il putem achizitiona cu un pret de pornire de la 1100 lei. La un astfel de pret el poate avea o durata de viata de minim 3-5 ani. Fata de cele profesionale care pot atinge o durata de functionare de 10-15 ani.

Spatiul unde vrem sa il montam

Cand ne alegem un aer conditionat in primul rand trebui sa stim ce suprafata are camera pe care vrem sa o racim / incalzim, astfel putem sa aflam ce capacitate este potrivita pentru a functiona in parametri optimi. Apoi trebui sa luam in calcul daca suntem pe partea cu soarele mai mult de 4 ore/ zi, daca avem una sau mai multe ferestre, daca blocul sau constructia este izolata termic. Dar pentru un calcul cat mai exact ar fi bine sa apelati la o firma de climatizare care ofera si montaj.

Ce functii ne dorim de la el

In primul rand vedem ca Bucuresti-ul este din ce in ce mai poluat si plin de praf. In acest caz ne vom gandi daca vrem un aparat cu cat mai multe filtre pentru ca aerul din camera sa il respiram cat mai curat. Apoi ne uitam la alte functii cum ar fi , modul de trimitere al aerului in camera, ne vom uita cat este de silentios pentru ca il vom folosii si pe timp de noapte si vrem sa mai si dormim fara sa fim deranjati de zgomotul ventilatorului. Functia de auto cleam , etc….

Pretul de achizitie

Nu in ultimul rand ne vom uita si la acest aspect. Un aparat cu pretul de 1100 lei nu va avea aceleasi functii ca unul de 1600 lei, dar in principiu toate fac rece si cald asa ca alegeti cu grija ce aparat vreti deoarece nu este un bun pe care sa il schimbam in fiecare an.

Comments are closed.

Call Now Button