Montaj aer conditionat

Igienizare aer conditionat Bucuresti
Montaj aparat aer conditionat
decembrie 5, 2016

Montaj aer conditionat

reparatii aer conditionat bucuresti

Montaj aer conditionat

1. Descrierea ocupaţiei – Montaj aer conditionat

Practicanţii acestei ocupaţii pregătesc şi montează aparate de aer condiţionat în conformitate cu documentaţia tehnică, după o tehnologie de montaj stabilită – Montaj aer conditionat:

Sarcinile principale ale montatorului de aparate de aer condiționat – Montaj aer conditionat

  • Stabileşte etapele de lucru în funcţie de sarcinile de îndeplinit şi de timpul disponibil Planifică succesiunea fazelor de montaj în conformitate cu cerinţele procedurii de lucru;
  • Citeşte elemente de desen tehnic şi semnele convenţionale utilizate în scheme şi documentaţia tehnică;
  • Utilizează în cursul montajului informaţiile cuprinse în cărţile tehnice coroborate cu tehnologia de montaj;
  • Fixează elementele de susţinere şi fixare Pune pe poziţie aparatele;
  • Montează fiecare utilaj în succesiunea indicată de şeful postului de lucru cu respectarea operaţiilor specifice;
  • Execută îmbinările dintre subansamblele instalaţiei;
  • Face verificările necesare aşa încât îmbinările executate să corespundă normativelor de calitate;
  • Montează AMCurile instalaţiei şi organele de închidere şi deschidere.

Scopul şi descrierea funcţionării aparatelor de aer condiţionat – Montaj aer conditionat

Aparatele de aer condiţionat au rolul de a menţine aerul dintr-o incintă (socială, culturală, tehnologică) la parametrii doriţi de temperatură şi de umiditate. Scopul acestor aparate o constituie în cele mai multe cazuri climatizarea de confort, dar şi crearea unor condiţii climatice speciale pentru anumite procese tehnologice, industriale.

Montaj aer conditionat

În scopul atingerii parametrilor climatici doriţi, aerul introdus în incinta climatizată este condiţionat, adică tratat într-un aparat sau într-o instalaţie printr-un procedeu sau o serie de procedee specifice precum încălzirea, răcirea, pulverizarea cu apă, injectarea cu abur de joasă presiune. Consumul de energie minim este realizat atunci cand aparatul tratează aer recirculat preluat chiar din încăperea climatizată, dar, deoarece este necesară reîmprospătarea aerului pentru eliminarea noxelor, instalaţiile de climatizare complexe condiţionează un amestec de aer proaspăt, exterior, cu aer recirculat din interior.

Montaj aer conditionat

Cele mai simple si mai comune aparate de aer condiționat sunt folosite pentru climatizarea individuală de confort, au funcţie simplă de răcire pe timp de vară sau dublă de răcire pe timp de vară şi de încălzire pe timp de iarnă şi tratează (condiţionează) aerul recirculat din incinta climatizată. Reîmprospătarea aerului trebuie să se facă fie cu un sistem de ventilare separat, fie prin aerisire periodică, respectiv prin deschiderea periodică a ferestrelor incintei climatizate.

Montaj aer conditionat

În principal, un aparat de aer condiţionat conţine o instalaţie frigorifică compusă dintr-un compresor şi două aparate schimbătoare de căldură numite vaporizator şi condensator construite din ţevi cu aripioare exterioare (Fig.1). Compresorul este acţionat cu motor electric şi poate fi cu piston cu miscare de translaţie sau rotativă, elicoidal, etc. şi are rolul de a vehicula în instalaţia frigorifică un fluid numit agent frigorific sau refrigerant, în cele mai multe cazuri, un freon (R410A sau R134a).

Montaj aer conditionat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.